štvrtok 20. júla 2017

Liberec vtrhol na ľad. Máme kopec energie, hlási hráči

Dvadsaťtri hráčov vrátane posíl ševci, Birner a repík naskočilo v pondelok ráno do prvého tréningu hokejistov Liberca na ľade. "Hrozne som sa tešil, po minuloročnej sezóne sme dostali voľno už začiatkom marca a pauza bola dlhá. Máme kopec energie, "povedal brankár Ján Lašák.

Kým v minulých rokoch sa hokejisti najskôr pripravovali v starej plechovej hale, tento rok môžu od začiatku trénovať v luxusnom prostredí hlavnej arény. V tej bet365 mobil už je touto dobou netradične ľad, pretože si ju k príprave prenajal ruský Novokuzneck.

Najskôr korčuliarska abeceda, potom rôzne cvičenia na streľbu a rovnováhu.Tak vyzeral liberecký štart na ľade.

Z ľadu sa partia hokejistov po hodine a štvr ť odobrala na parkovisko pod arénou, kde pod vedením kondičného kouča Aleša peň pokračovala s tréningom "na suchu".

Hráči mali všetko náčinie pripravené, o čo sa postarali kustódi Jaroš a Sóstó. Hokejky, puky, bet365 stavky výstroj - to všetko muselo sedieť. "Hokejky nám navážali už počas celej letnej prípravy," povedal Jiří Jaroš pre klubový web.

Každému hráčovi sa spočiatku väčšinou objednáva šesť hokejok. "Niekomu ešte nejaké ostali z vlaňajška, posilám sme pripravovali nové. Prevažne sa ich objednáva zo začiatku šesť a musíme strážiť, koľko ich zlomili, aby im nedošli úplne. Notorických lámač tú našťastie nemáme, "dodal Jaroš.Už v kondičnej príprave Tygři tento rok vykonali veľké zmeny. Tréningy sa radikálne skrátili, ale išli do vyššej intenzity. Podobne tomu bude aj teraz na ľade.

"Druhé tréningové fázy, kt oré doteraz bývali zvykom, budú tento rok dobrovoľné," potvrdzuje tréner Filip PESANTE, ktorý v letnej príprave ako hlavný kouč vedie hokejistu Liberca prvýkrát. "Nejakú revolúciou by som to nenazýval, ale každý tréner sa snaží tímu vtlačiť svoje myšlienky.Celkovo si myslím, že toto leto pre hráčov nebolo nepríjemné ako predtým. "

Hráči nové tréningové metódy privítali.


"Cítim to na sebe, na ľade som rýchlejší," pochvaľoval si obranca Radim Šimek, ktorý spoločne s kolegom z útoku Michalom Bulířem dostal bet 365 pozvánku na letný kemp s reprezentáciou.

"Hokej je výbušný šport, a keď sa robí hlavne vytrvalosť, je to potom bohužiaľ vidieť na ľade, "povedal Michal Birner, jedna z letných pos íl Tigrov. "Viem, že sa skôr v Liberci behalo trebárs na Ještěd.Som rád, že už to dnes nie je - ja si tam radšej zájdem autom. "

Hokejový Liberec trénuje v zostave, v akej by chcel naskočiť do extraligy. "Je to finálna podoba kádra, pokiaľ sa nestane nič extrémneho, napríklad ako keby Slovan Bratislava nenastúpil do KHL," uviedol kouč PESANTE. Vo Slovana totiž hrá exliberecký útočník Milan Bartovič, na ktorého majú Tigre políčeno.

Na jednej strane klub v lete získal výrazné posily v podobe obrancu Martina ševci a útočníkov Michala Birner a Michala repík, rada hráčov však súčasne z klubu odišla. Tým sa otvoril v štvrtej lajne priestor pre hráčov z farmy v Benátkach a mladíkov. S tímom napríklad trénuje aj osemnásťročný útočník Dominik Lakatoš.

Už budúci štvrtok čaká Biele Tigrom prvý prípravný zápas.Na domácom ľade sa stretne s ruským Novokuzneck. A v auguste nasledujú boja Ligy majstrov. "Dávame jej skoro rovnaký význam ako extralige," hovorí PESANTE. "Chceme postúpiť zo skupiny a potom sa presadiť v systéme play-off."

Všetka liberecká príprava má jediný cieľ: dostať klub, ktorý už tri roky nezažil play-off extraligy, zase hore. bet365 "Toto odhodlanie je tu zo všetkých hrozne cítiť a začína to u majiteľa klubu," hovorí útočník Birner. "Na tréningoch je výborná pracovná morálka. Všetci robia sto percent pre úspech a dúfam, že sa nám to podarí. "

bet365 bonus

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára