nedeľa 23. júla 2017

Veľa driny, jeden gól a nájazd. Olomouc má prvú výhru

Kouč po dvoch porážkach proházeli útočné lajny a na ľade to bolo poznať. Kohúti v prvej tretine vleteli na súpera a pripravili si niekoľko stopercentných šancí. Lenže v bránke Boleslavi stál David Ritt, ktorý si so všetkými ich pokusy dokázal poradiť. Alebo to bola smola či nekvalita pri zakončení? "V prvej tretine by tu skúsenejší mužstvo viedlo treba 2: 0," konštatoval Venera.

Mora v prvej časti súpera prestrieľala 13: 5. Korčuliarov prebrala až prestávka, po ktorej zlepšili pohyb a niekoľkokrát dokázali stlačiť hostí pred Konráda. Napriek tomu boli kohúti gólu bližšie, navyše hrali 1:46 v piatich proti trom. Dlhá dvojnásobná prevaha ale len obnažila, ako sa nadrú na každý gól.

vyslobodil ich až súhra Vyrůbalíka s Knotka v úv ode tretej časti.Aj vo zvyšku zápasu boli hostia lepší, rozdiel bol hlavne v defenzíve. Hanáci predvádzali organizovanej a obetavej bránenie chudého náskoku, Boleslav vzadu zmatkovala a chvíľami si vôbec nevedela rady. "Olomouc mala viac šancí a hrala výborne vzadu, mali sme to ťažké. Nemohli sme sa vôbec dostať do brány, pritom sme si pred zápasom hovorili, že sa do brány musíme tlačiť, "krútil hlavou útočník Boleslavi Lukáš Žejdl.

Nakoniec to bol práve on, kto dokázal 71 sekúnd pred koncom tretiny porovnať, keď si chytro počkal na Konrádův pohyb a poslal mu puk medzi betóny. Navyše mohol korčuliarom vystreliť aj druhý bod, pri samostatných nájazdoch ale trafil tyč.Uspel až hosťujúci Tomáš Mikúš a kohúti si tak zaslúžene odviezli dva body.

"Nevedeli sme si rady so stredným pásmom, ktoré Olomouc dobre bránila, a v okamihu, keď cítila šancu, okamžite prepla na ofenzívu. Od druhej tretiny sa hra vyrovnala, nás potom zrážala častá vylúčenie, "všimol si kouč Mladej Boleslavi Marian Jelínek.

Kohúti sa v tabuľke posunuli na 12. miesto a ďalšie body môžu získať už zajtra doma s Plzňou. K tomu ale budú potrebovať nastrieľať viac ako jednu bránku. "Góly nás stojí veľa síl. Za šesťdesiat minút sme mali rozhodne viac šancí než len na jeden, "má nad čím premýšľať Venera.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára