štvrtok 20. júla 2017

Cez sto miliónov je preč. Plzeň a Sparta teraz budú hrať o nižšie prémie

"Mohli sme byť v play-off Ligy majstrov, kde by sa od nás nič nečakalo, a mať Európsku ligu istú. Lenže bet 365 teraz sme len v play-off Európskej ligy, a tam budeme pod veľkým tlakom.Musíme to zvládnuť, "ľutoval sparťanský bet365 mobil stredopoliar Bořek Dočkal.

A plzeňský kapitán David Limberský dodal:" Hráme ešte o Európsku ligu, čo by mohla byť náplasť na súčasné sklamanie. "

Postup do play-off Ligy majstrov znamená okrem vykročenie do luxusnej súťaže tiež istých vyše 140 miliónov korún, čo je viac ako ročný rozpočet väčšiny českých klubov.

Stačilo, aby Plzeň a Sparta dotiahli sľubne rozohrané zápa sy, a významnú sumu si mohli zabezpečiť.

Ešte viac vypláca vedenia súťaže za účasť v hlavnej fáze - v takom bet365 stavky prípade by českí zástupcovia inkasovali v prepočte 380 miliónov korún.


Na astronomické peniaze teraz môže český futbal zabudnúť .Liga majstrov a Európska liga, to sú dva rozdielne svety.

"Celý rok sme sa snažili vyhrať ligu, aby sme sa mohli dostať do Ligy majstrov. Teraz to skončilo, je to hrozná škoda, "povedal Limberský.

Namiesto stoviek miliónov korún sú v Európskej lige v hre" len "desiatky miliónov. Hoci aj taká suma je pre slovenských kluby významnou položkou v ročných rozpočtoch.

Plzeň a Sparta majú v súčasnosti istých 14,9 milióna korún (nevydarenej tretej predkolo Ligy majs trov plus play-off Európskej ligy bez ohľadu na výsledok) .Od toho je však nutné odpočítať výdavky za cesty na zápasy na ihriskách súperov, ktoré vyjdú na milióny korún (prečítajte si viac o téme výjazdov).

Za postup do základnej skupiny Európskej ligy vypláca Európska futbalová únia UEFA novo 65 miliónov korún. Za Ligu majstrov mohli české kluby zarobiť násobne čiastku.

Ďalšie prémie sa odvíjajú od výsledkov v hlavnej fáze súťaže - víťazstvo je za 10 miliónov, remíza za polovicu, prvé miesto v skupine za 13,5 milióna, druhé miesto znovu za polovicu.

Plzeň nie je jediným favoritom, ktorý vypadol.Na koniec veľkých tímov môže doplatiť aj Liberec, ak vo štvrtok večer prejde cez Hapoel Kirjat Šmona (prvý zápas 2: 1).

Pre prípadné záverečnej štvrtej predkolo Európskej ligy mal veľkú nádej, že pri piatkovom žrebovaní bude medzi nasadenými tímami. Ale vyradenie Ajaxu Am sterdam bet365 bonus či Steauy Bukurešť v Lige majstrov ho odsunul medzi Nenasadená.

Nádej Liberca teraz spočíva v tom (samozrejme ak postúpi), že dva nasadené tímy v treťom predkole vypadnú. Jablonec, ktorý bude v Kodani doháňať stratu 0: 1 z prvého zápasu, je bez šance a v prípade postupu bude určite Nenasadená.

bet365

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára