utorok 11. apríla 2017

AS chcelo viac, zhodli sa Garcia s Conte

Taliansko má za sebou veľmi atraktívny duel medzi domácim AS Rím a turínskym Juventusom, oba tímy sa v krátkom časovom rozpätí stretli už druhýkrát. Teraz sa v súboji o postup stretli v Coppa Italia a šťastnejším tímom bol tentoraz Garciův celok. Po zápase sa oba hlavné koučovi zhodli na tom, že domáce mužstvo viac bojovalo.
Keď sa desať minút pred koncom Gervinho trafil do siete brankára Storariho, celý Olympijský štadión explodoval. Nula na konte bola konečne zmazaná a Vlci premohli prekliatie zvanej Juventus Turín. Stará dáma totiž doteraz potvrdzovala svoju pozíciu nedostižného súpera na talianskych trávnikoch, navyše vedie Serii A.So stratou ôsmich bodov za ňou sa nachádza AS Rím a boli to práve Rimania, ktorí dokázali v poslednom vzájomnom meraní síl odpovedať na nelichotivú bilanciu. Ostro sledované stretnutie možná neponúklo toľko vyložených šancí, ale o kontroverzné momenty naprie k tomu nebola núdza.
Ako prvý zástupca aktérov sa do médií vyjadril hosťujúci tréner Antonio Conte. Bývalá legenda Bianconeri síce uznala, že súper si výhru zaslúžil, ale nebola spokojná s niektorými výrokmi rozhodcov. Výkon Paola Tagliavento sa mu nepozdával predovšetkým z dvoch dôvodov.Tým prvým bola iba jedna žltá karta pre stopéra Mehdiho Benatiu, tým druhým samozrejme neuznaný gól Federica Peluso.
V rozhovore pre Rai Sport uznávaný tréner ventiloval svoje názory na zápas nasledovne: "Bolo to veľmi vyrovnané stretnutie, Rím sa trafil práve vo chvíli, keď sme začínali kontrolovať hru. Som spokojný s výkonom hráčov, ktorí príliš často šancu nedostávajú. Oba tímy sa navzájom starostlivo študovali, takže ani prípravu sme nepodcenili. Mrzí ma, že sme inkasovali až v závere hry - naším cieľom bolo zostať v pokoji a pokúsiť sa Rím zraniť z protiútoku.Predovšetkým v prvej polovici sme mo žná ťahali za kratší povraz, boli príliš hanbliví a nehrali úplne podľa našich predstáv. Kľúčovým momentom celého stretnutia podľa môjho názoru bol náš nástup do druhého polčasu, pretože rozhodca nám neuznali gól. Pri všetkej úcte, podľa záberov a fotografií to vyzerá, že minimálne o meter bolo všetko v poriadku. Navyše, keď sa pozriete na reakcie súperových hráčov, tak ani príliš neprotestovali. Ale možno, že je to tak lepšie. Predstavte si ten chaos, keby po zápase ľudia zase hovorili o tom, ako nám arbiter pomáhajú, " neodpustil si Conte narážku na pozíciu Juventusu.
Krátke zhrnutie po vyhratom zápase dodal tiež oponent.Francúzsky taktík Rudi Garcia potvrdil, že vedenie môže byť s jeho angažovaním spokojných a vykonal Giallorossi do ďalšej fázy. V nej by Vlci mohli naraziť buď na Neapol alebo na rivala Lazio Rím. Meno súpera ale pre Garciu nie je dôležité: "Nepremýšľam nad tým, nie je v tom rozdiel. Vždy budeme hrať na víťazstvo. To sa nám podarilo tiež teraz, čo je najdôležitejšie. Nechcel som, aby tento zápas bol braný ako nejaká odveta, takhle neuvažujem. Páčil sa mi výkon celého tímu, hrali sme presne podľa pokynov a porazili sme skvelého súpera. Išlo o taktické víťazstvo. Vedel som, že Miralem Pjanić hru oživí, jeho pas na Kevina bol vynikajúci.Rovnako tak intuitívne bol nábeh Gervinho do pokutového územia i zakončenie. Pripravoval som Miralema na to, že by mohol rozhodnúť. V prvej polovici som chcel mať na ihrisku bojovné hráča s fyzickými dispozíciami, aby v tej druhej mohli prísť technickejší hráči. Tým nepochybne Miralem je a pre nás by mohol byť aj v niekoľkých ďalších rokoch, " odkrýva tréner Garcia svoju víziu.
Jedným zo strojcov úspechu bol tiež nestarnúci kapitán Francesco Totti, ktorý sa neustále zapájal do kombinácie a niekoľkokrát sa pokúšal vypáli ť. "Od minulého stretnutia sme sa zmenili, navyše sme mohli využiť nových hráčov.Chceli sme skrátka za každú cenu vyhrať a bolo to na nás poznať. Utorkové večer ukázal, že sme na rovnakej výške, ako je Juventus. Bola pred nami len jedna šanca, jediný pokus. Ale priali sme si vyhrať viac ako náš súper, takže teraz môžeme oslavovať, " dodáva šťastný útočník.

So svojimi spoluhráčmi bude slávny" Bimbo de Oro "už cez víkend čeliť Hellas Verona, Juventus čaká opäť cesta do Ríma. Tentoraz sa postaví tamojšiemu Laziu pod vedením nového trénera.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára