nedeľa 16. apríla 2017

Renault pre návrat do F1 v roku 2016 potom, čo súhlasil Lotus prevzatia

Renault potvrdili, že budú na Formula One siete budúcu sezónu potom, čo súhlasil s prevzatia Lotus. Toto oznámenie konca mesiaca špekulácií ohľadom budúcnosti Renault a Lotus v športe.

Napriek obavám na záverečnom závode sezóny v Abu Dhabi, že dohoda môže prepadnúť, hlavnej zmluvy medzi oboma stranami boli . podpísané vo štvrtok

Carlos Ghosn, predseda a CEO spoločnosti Renault, povedal: "Renault mal dve možnosti: vrátiť sa na 100%, alebo odísť. Po podrobnom štúdiu, som sa rozhodol, že Renault bude vo formule jedna, počnúc 2016.

"Konečné údaje poskytnuté podľa hlavných aktérov F1 nám dal dôveru prijať túto novú výzvu.Našou ambíci ou je vyhrať. - aj keď to bude trvať nejaký čas, "

Od svojho odchodu z rozvodnej siete ako konštruktér, Renault aj naďalej dodávať motory. Ich partnerstvo s Red Bull prinieslo štyri po sebe idúce vodiča a tímové tituly v rokoch 2010 a 2013, ale ich vzťah pokazil v posledných dvoch sezónach, s Red Bull veľmi kritický francúzskeho výrobcu.

V tlačovom vyhlásení Renault čítať "Ako celý tím Renault bude mať maximálny úžitok zo svojich víťazstiev. Návratnosť ako dodávateľ motora sa ukázal byť obmedzený.Návratnosť investície si vyžiadala nové predpisy motora a návrate z hľadiska obrazu bola nízka.

"Pokračujú práce na dokončení podmienky nadobúdania Lotus F1 Team v čo najkratšom časovom horizonte. Hlavnými zmluvy boli podpísané 3. decembra 2015.F1 Team Lotus skutočne vyniká ako najlepšieho partnera. "

Renault, tím, pre ktorý Fernando Alonso vyhral po sebe idúce šampionáty v rokoc h 2005 a 2006, dodal, že ďalšie podrobnosti týkajúce sa ich Formula One programu pre budúcu sezónu bude povolený v novom roku.

Ich vozidlá budú poháňané Jolyon Palmer, britský bývalý GP2 víťaz, ktorý bude robiť svoju plnú debut vo Formule jedna budúcej sezóne, a Pastor Maldonado.

vyhlásenie pokračoval: "Rozhodnutie Renaultu, aby aj naďalej svoju angažovanosť v Formula jeden, je potvrdením toho, že vidí automobilový šport ako zásadnú súčasť identity značky

." ako vrchol motoristického športu, Formula One nároky technologický a prevádzkové dokonalosť.Šampionát slúži ako výkladná skriňa pre technologickej odbornosti, že Renault vytočí do svojich produktov v prospech svojich zákazníkov. "


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára